DADA în direct

9786066646390

Produs nou

de Petre Raileanu

Anul apariției: 2016

Nr. de pagini: 150

More details

33,33 lei

Adăugaţi la lista dorinţelor

Număr de pagini 150
Format 150x230
Tip Copertă Broșată
Anul apariţiei 2016
ISBN 978-606-664-639-0

Dada, acest suflu venit din Est, mătură lumea care începe să îmbătrânească. La începutul secolului XX, prima mondializare, condusă, condusă de câțiva tineri rebeli, e făcută din negație și din jubilație ironică a Nimicului.

Aventura de la Zurich cunoaște o fulgurantă notorietate internațională, la fel ca și numele lui Tzara, care rămâne definitiv asociat mișcării pe care a animat-o: DADA TZARA. Dada se dizolvă în suprarealism, dar puterea de fecundare a ”microbului” dada rămâne intactă. Acțiunea, caracterul derizoriu și efemer al creației promovate de dadaism prefigurează formele ulterioare pe care le-a luat creația artistică în secolul postdada mizând pe spontaneitate și hazard, pe sincronia dintre act și reprezentare, cu alte cuvinte pe desființarea duratei: lettrisme, happening și performance, acting painting, COBRA sau situaționism.

Studiul, bazat în principal pe documente și mărturii directe ale principalilor protagoniști, reface istoria acestei mișcări lansate în 1916 la Zurich: nașterea, existența ei agitată, program, obiective, aderenți, arie de răspândire.

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Write a review

Produse asemănătoare