Scrisori din arcadia / Octavian Soviany

9786066648769

Produs nou

Autor: Octavian Soviany

Anul aparitiei: 2017

Nr. pagini: 130

ISBN: 978-606-664-876-9

More details

20,95 lei

Adăugaţi la lista dorinţelor

Format 140x200
Tip Copertă Broșată
Anul apariţiei 2017
ISBN 978-606-664-876-9

Octavian Soviany s-a născut în 1954, la Braşov. A publicat volume de poezie (Cartea lui Benedict, Scrisori din arcadiaAlte poeme de modă veche, Dilecta, Pulberea, praful şi revoluţia, Călcâiul lui Magellan, Adda), romane (Arhivele de la Monte NegroViaţa lui Kostas Venetis, Moartea lui Siegfried, NălucaCasa din strada Sirenelor), teatru, critică şi traduceri din poezia universală. A obţinut mai multe premii literare şi a fost tradus în Spania, Bulgaria şi Slovenia.  

Manierist până în vârful unghiilor, încă de la volumul de debut, Ucenicia bătrânului alchimist (1983), în 2005, Soviany publică o carte atipică, în care renunță în bună măsură la artificiile obișnuite, lăsând locul unei autenticități bine temperate, în care ontologicul, cu adâncile sale implicații, ține cu succes locul jongleriilor tehnice (...). Scrisori din arcadiareprezintă nu numai o schimbare a formulei, ci consemnează, totodată, o experiență-limită a autorului, pe care acesta a știut să o convertească în poezie de cea mai bună calitate.

Bogdan Crețu

 

Ca la toți marii melancolici, realul e și pentru Soviany într-o masivă hemoragie de substanță; iar textele lui sunt încercări disperate de oprire sau măcar de compensare a ei. Și tot din excesul atrabilar îi vine lui Soviany și refluxul thanatofor – adică asocierea imediată a oricărei gesticulații cu semantisme funebre. Spus simplu, la orice s-ar gândi, Soviany se gândește de fapt la Moarte.

                Radu Vancu

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Write a review

Produse asemănătoare