Mai mult decât un vis / Petre Mărmureanu

9786066646642

Produs nou

Autor: Petre Mărmureanu

Anul apariţiei: 2016

Nr. pagini:

ISBN: 978-606-664-664-2

More details

47,62 lei

Adăugaţi la lista dorinţelor

Format 130x200
Tip Copertă Broșată
Anul apariţiei 2016
ISBN 978-606-664-664-2

Petre Mărmureanu avea doar zece ani cînd a început să înveţe să joace tenis în România comunistă, jucând în picioarele goale pe terenurile de zgură şi folosind o paletă de lemn pe post de rachetă. Opt ani mai târziu, în calitate de membru al echipei de Cupa Davis, Mărmureanu călătorea alături de Ilie Năstase şi Ion Ţiriac în toate capitalele lumii, jucând la turnee în Cairo, Monte Carlo, Paris, Londra, Moscova şi în multe alte oraşe ale lumii.

În Mai mult decât un vis, Mărmureanu se lasă purtat de firul amintirii, relatându-şi viaţa, povestind cum fusese obligat să ajungă curier pentru Securitate, călătorind cu pachete conţinând documente strict secrete pe care le ascundea în husa rachetei de tenis şi pe care trebuia să le „livreze” ambasadelor României. Prinzînd în ultima secundă un zbor spre libertate, Mărmureanu povesteşte cum a reuşit să evadeze, o întâmplare care pare desprinsă dintr-un film cu spioni. Chiar şi în America, unde Donald Rumsfeld şi Preşedintele Gerald Ford l-au ajutat să obţină cetăţenia americană, s-a văzut nevoit să trăiască mai mulţi ani sub protecţia FBI-ului, temându-se în permanenţă pentru propria viaţă, fiindu-i cunoscut pericolul în care se aflau cei care fugeau din România şi ştiind ceea ce îi aştepta pe cei care se întorceau vreodată în ţară. Şi totuşi, de dragul familiei, Mărmureanu a riscat şi s-a întors - devenind martorul primelor momente ale rebeliunii, momente care au precedat prăbuşirea unui regim malefic.

În această scriere autobiografică - plină de intrigă, curaj şi sfidare - Mărmureanu povesteşte cum a evadat din unul dintre cele mai represive regimuri din lume - incredibila, dar adevărata aventură a prinderii avionului spre libertate.

PETRE MĂRMUREANU este de 14 ani directorul programului de tenis din cadrul Hotelului Ballantyne din Charlotte, Carolina de Nord, unde locuieşte alături de soţia lui, Linda şi căţeluşa Sophie. Mărmureanu a jucat timp de 14 ani pentru România în Cupa Davis, împreună cu Ilie Năstase şi Ion Ţiriac. După ce a emigrat în Statele Unite, a lucrat ca antrenor pentru Federaţia de Tenis a Statelor Unite şi a pregătit echipele americane pentru Cupa Federaţiei şi Cupa Wightman.

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Write a review

Produse asemănătoare