• După câteva zile am deschis și triat hârtiile din cei doi saci recuperaţi din holul apartamentului Eliade. Nu mică mi-a fost surpriza văzând că, printre ele, se aflau și numeroase pagini din Jurnal, pe care Eliade însuși le considera pierdute. După nesfârșite, românești peripeţii, conţinutul celor doi saci a ajuns la Biblioteca Judeţeană „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova, prin implicarea directorului Lucian Dindirică. Prima exploatare a acestui fond o reprezintă chiar publicarea volumului de faţă, care, pentru prima dată, pune la dispoziţia publicului Jurnalul lui Mircea Eliade dintre 9 octombrie 1959-3 mai 1962, în versiune originală, editat știinţific și adnotat.
  Cristian Bădiliţă
  Background Image Image
 • Philippe Beaussant este unul dintre promotorii mişcării de redescoperire a codurilor şi practicilor interpretative ale muzicii vechi europene şi ale teatrului secolelor al XVII-lea şi al XVIII-lea. Din această perspectivă a iniţiatului, cartea de faţă este o radiografie a stării de deriziune în care se află opera şi teatrul la ora actuală, în întreaga lume. Obsesia originalităţii şi a actualizării cu orice preţ a unor opere clasice a dus la apariţia unor montări scenice deformatoare, vădit inadecvate. Pentru acest tip de abuzuri spectaculare, Beaussant lansează o sintagmă foarte reuşită, aceea de malscène. Efectul de omonimie - malscène / malsaine - face ca în această formulă să fie cuprins mesajul întregii cărţi. În limba franceză, femininul malsaine are înţelesul de "vătămătoare" sau "bolnavă". Astfel, toate atitudinile şi acţiunile de desfigurare a capodoperelor, care se comit, de o vreme încoace, în arta - devenită industrie - a spectacolului, constituie un fenomen de "îmbolnăvire a scenei".
  Anca Daniela MIHUŢ

  Background Image Image
 • "Ceea ce individualizează poezia lui Sohrāb Sepehri e misti-cismul lui insinuant, cu conotaţii originale, reacţie contra violenţei timpurilor moderne, care se manifestă în simplitatea enunţurilor poetice: misterul „spunerii” poetice şi, în ciuda transparenţei versu-rilor, ambiguitatea simplităţii; misticismul e o depăşire a nihilismu-lui coroziv al unei lumi în care s-au prăbuşit valorile tradiţionale, creatoare a ceea ce s-a numit, cu titlul glorios, domeniul persan, pe care poetul o substituie cu o lume unde ferestrele se deschid spre intuiţie."


  Gheorghe Iorga


  Background Image Image
 • Ghid de supraviețuire în call center

  Te-ai trezit după câțiva ani la același loc de muncă, pe același post, la aceeași firmă, cu toate că erai sigur că, după ce termini facultatea, o să schimbi lumea? Te enervează colegii și ai ajuns să le știi toate ticurile și glumele pe de rost? Te sperie gândul de a-ți da demisia și, cu toate astea, visezi în fiecare seară ce față ar face managerul dacă a doua zi chiar ți-ai da-o? Te-ai săturat de program, pauză luată pe grafic, aceleași fețe, aceleași texte stupide repetate la nesfârșit, certuri absurde, șușoteli pe la colțuri, țigări fumate rapid, că ți se termină pauza și, per total, de tot ce înseamnă 8 ore plătite pe zi, 5 zile pe săptămână? Atunci clar lucrezi la un call center (sau la orice altă multinațională). De prea mult timp. Nu dispera, nu ești singurul. Și, pentru a-ți dovedi asta, ți-am pregătit un Ghid de supraviețuire în call center (și orice altă corporație multinațională) în care nu e vorba despre posibilități de avansare, spirit de echipă și satisfacția pe care o resimți la sfârșitul zilei, ci despre ce ai văzut, ai trăit și te-a enervat cu adevărat. Sau despre ce trebuie să știi dacă visezi să devii corporatist…
  Background Image Image
 • Background Image Image
 • Umblu prin lume
  De la un capăt la altul,
  Peste tot sunt acasă,
  Peste tot sunt străină.

  Background Image Image
 • Background Image Image
 • Efectul de madreperla / Ştefania Coşovei

  Background Image Image
 • Background Image Image
 • Background Image Image
 • Timp cu poeţi morţi

  Ko Un
  Background Image Image
 • Dada in direct / Petre Raileanu

  Background Image Image
 • Deocamdată niciun produs nou.
 • Livrare în 24!

  Livrăm produsele comandate în 24h, prin curier, la preţul de 11 lei coletul!

 • Comenzi telefonice

  Acceptăm şi comenzi telefonice, la numărul de telefon +40 (0) 21 223 41 11.

 • Plata cu cardul

  În curând vom implementa plata securizată cu cardul!